niedziela, 30 czerwca 2013

Ciasteczka ślimaczki z różą


To moje drugie podejście do tych ciasteczek, pierwsze nie wyszły ale ostatnio u mnie to norma pieczenie mi ostatnio nie wychodzi. Ale teraz wyszły pycha. Przepis znalazłam tutaj.




Składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • jajko
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 4 płaskie łyżki cukru
  • 60g margaryny
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • marmolada różana Stovit i marmolada z płatków róż Polska Róża

Mąkę mieszamy z solą, proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodajemy pokrojoną, zimną margarynę i rozcieramy ja palcami. Następnie dodajemy jajko, jogurt wszystko zagniatamy. Wyrobione ciasto wkładamy do lodówki na godzinę.   Po tym czasie ciasto wyciągamy z lodówki i dzielimy ciasto na 2 części.  Każdą część rozwałkowujemy i smarujemy marmoladą, zawijamy w rulon i kroimy w plasterki.



Pieczemy w temperaturze 180 st do nabrania koloru.











czwartek, 20 czerwca 2013

Konkurs z Premium Rosa






Do wygrania 3 zestawy nagród od Premium Rosa, zestawy mogą się różnić smakiem od tych na zdjęciu.
Zadanie konkursowe:
Moja córka w przyszłym miesiącu kończy 5 lat i waszym zadaniem jest przesłać przepis na przekąskę, ciasto  czy inne danie , które można zaserwować dzieciakom w dniu urodzin.






Zasady konkursu:
  1. Polubić profil Zakręcona Kuchnia lub dołączyć do obserwatorów (warunek nie konieczny aczkolwiek będzie nam miło)
  2. Wysłać maila na zakreconakuchnia@wp.pl z imieniem i nazwiskiem, wraz z przepisem.
  3. Nagrody funduje i przesyła na swój koszt PREMIUM ROSA
  4. Konkurs organizuje Zakręcona Kuchnia
  5. Ogłoszenie wyników nastąpi najpóźniej do tygodnia po zakończeniu konkursu. 




środa, 12 czerwca 2013

Szybkie danie na śniadanie - parówki zapiekane z serem

Gdy czasu mało a w lodówce nie wiele, szybkie śniadanie :) Moje córy uwielbiają

Składniki:
2 parówki
ser żółty Mlekadamer
olej ryżowy do smażenia oleofarm

Parówki kroimy na połowę a potem kroimy wzdłuż. Smażymy z jednej strony, przewracamy na drugą przykrywamy plastrami sera żółtego. Smażymy aż ser się roztopi. Podawać z musztardą i ketchupem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...