U nas kurczak to ostatnio praktycznie podstawa obiadu w końcu w domu sami smakosze piersi z kurczaka.
Potrzebne będą:
- pierś z kurczaka
- jajko
- bułka tarta
- przyprawa do kurczaka Marsyl
- pieprz czarny mielony Marsyl
- chili Marsyl
- papryka ostra Marsyl
- ser żółty
- Lutenica
Pierś z kurczaka myjemy, czyścimy i osuszamy. Rozbijamy doprawiamy przyprawą do kurczaka Marsyl. w wersji na ostro dodajemy chili i ostra paprykę Marsyl. Moczymy w jajku, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju, gdy obrócimy na drugą stronę smarujemy lutenica i nakładamy ser żółty, przykrywamy pokrywka i smażymy. Pycha,
Szybki i smaczny ten kotlecik.
OdpowiedzUsuńWygląda fajnie i prosto, nawet dla takiej niedoświadczonej kucharki jak ja:), ale... z czym to podawać i jak?
OdpowiedzUsuńa co to lutenica
OdpowiedzUsuń