środa, 4 lipca 2012

Żurek z kiełbasą i jajkiem

Składniki
- 2 laski kiełbasy
- 1 cebula
- 2 jajka
- butelka barszczu białego lub żurku
- 6 średnich ziemniaków
- przyprawy


Kiełbasę kroimy w kostkę i połowę wrzucamy do gotującej się wody a drugą smażymy razem z cebulą. Usmażoną kiełbasę wrzucamy do gotującej wody. Jajka gotujemy na twardo, ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy aż trochę zmiękną. Wrzucamy do wody z kiełbasą i zalewamy żurkiem/barszczem białym. Gotujemy i przyprawiamy. Na sam koniec wrzucamy jajko pokrojone w kostkę.




1 komentarz:

  1. jest teraz w TV reklama, " Żurek I love You" ja tez go kocham :D

    pozdrawiamy serdecznie

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...