Składniki
makaron tagiatelle ze szpinakiem
pierś z kurczaka pojedyncza
pieczarki
cebula
śmietana kremówka
mąka
masło
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. W tym czasie obieramy i kroimy pieczarki w talarki, cebulę w kostkę. Podsmażamy na maśle pieczarki razem z cebulą. Pierś z kurczaka oczyszczamy, myjemy pod wodą, osuszamy i kroimy w kostkę, doprawiamy wg uznania. Pieczarki przekładamy na talerz a kurczaka smażymy na tej samej patelni na maśle. Gdy kurczak się zrumieni i będzie miękki, dodajemy pieczarki, zalewamy niecałym kubkiem śmietany kremówki i doprawiamy do smaku. Pod koniec gotowania podbijamy odrobina mąki zmieszana z wodą. Makaron układamy na talerzu i polewamy sosem.
SMACZNEGO
Ręce Antosi w oczekiwaniu na start do talerza :) |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz