Miałam już "przyjemność " używać kupnych polew czekoladowych i przyrzekłam w końcu sobie nigdy więcej. Hmm te polewy to tylko z nazwy czekoladowe były w smaku oj lepiej nie pamiętać. Znalazłam kiedyś wspaniały przepis na polewę czekoladową własnej roboty no i to się nazywa polewa :) Wykonanie szybkie i proste a efekt końcowy smaczny.
Polewa czekoladowa
- 1/2 kostki margaryny
- 1/2 szkl cukru
- 2 łyżki wody
- 3-4 łyżki kakao
Wszystkie składniki polewy rozpuścić i zagotować do uzyskania gęstej masy.
Polewać ciasta, wafle ryżowe, torty i co dusza zapragnie.
Ja użyłam
do polania ciasta z kaszy manny
ach jak ja lubię słodkości :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam podczas robienia takich polew wyjadać łyzeczką prosto z michy :)
OdpowiedzUsuń