Składniki
- ćwierć białej kapusty
- biała część pora
- 2 ogórki kiszone
- 1 jabłko
- 4 łyżki oliwy
- 1 płaska łyżka musztardy
- sól
- pierz kolorowy Prymat
- cukier
- kwasek cytrynowy lub trochę soku z cytryny
Biała część pora przekrajmy wzdłuż i kroimy na plasterki. Wsypujemy do miski i zasypujemy cukrem i solą. Jabłko i ogórki trzemy na dużych oczkach na tarce. Kapustę drobno poszatkować ja użyłam do tego mandoliny V5 firmy Boerner. Wszystko razem mieszamy. Musztardę mieszamy razem z oliwą, doprawiamy sokiem z cytryny lub kwaskiem. Polewamy i mieszamy surówkę
uwielbiam takie surkówki
OdpowiedzUsuń:)
mniam mniam :) aż zgłodniałam :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że surówka smakowała.
OdpowiedzUsuń