poniedziałek, 4 marca 2013

Zapiekana pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

Jak to ze mną bywa dość często zdarza mi się przy rozbijaniu kotleta na roladę rozwalić go :(, co ostatnio bywa standardem. Tym razem było tak samo kotlet ni jak się nadawał do rolady no ale udało się wykorzystać go w inny sposób. Zrobiłam zapiekane kotlety z serem i pieczarkami :) tym samym sposobem farsz wyszedł na górę.

Składniki
  • podwójna pierś z kurczaka
  • ser żółty
  • pieczarki
  • cebula
  • Bio pomidory czipsy Royal Brand
  • papryka czerwona
  • sól, pieprz
  • olej ryżowy Oleofarm
  • pieprz cayenne w wersji na ostro
  • papryka czerwona płatki Royal Brand w wersji na ostro



Rozbite kotlety z piersi kurczaka doprawiamy tym czy lubimy u mnie standard sól i pieprz. Jak ktoś lubi na ostro to doprawiamy ostrooo :) Pieczarki podsmażamy razem z cebulką. Do formy wlewamy odrobinę oleju u mnie olej ryżowy Oleofarm, na to kładziemy kotlety na nie wykładamy pieczarki.Na to sypiemy Bio pomidory czipsy, dorzucamy jak ktoś lubi na ostro papryczkę czerwoną płatki, na to wykładamy ser można w plastrach lub starty.


Wszystko zapiekamy w temp 180 stopni przez 20-25 min.




Podajemy w towarzystwie ziemniaków, surówki z ogórka kiszonego, papryki i cebuli .
Smacznego






3 komentarze:

  1. do łóżka poprosze razy dwa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam zapiekanki,narobiłaś mi smaka:)
    Pozdrowienia z okolic Miechowa :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...