niedziela, 6 maja 2012

Karpatka z herbatników w polewie krówkowej:)

Jak to mawiają POTRZEBA MATKĄ WYNALAZKU :) u mnie ta potrzebą było coś słodkiego. Szybko obadałam razem z koleżanką co posiadam i wymyśliłyśmy oto Karpatkę z herbatników, pomagały nam nasze małe kuchciki czyli jak zwykle Michasia i gość Mateusz

potrzeba nam:
duża paczka herbatników
krem karpatka duża blacha lub samodzielnie zrobiona masa budyniowa
250 gr masła do kremu
0,5 litra mleka do kremu
mocna kawa lub herbata bądź jakiś alkohol by nasączyć herbatniki
krówki do polewy

Masę robimy według przepisu na opakowaniu.Układamy na spodzie blachy herbatniki, nasączamy  je, na nie kładziemy krem karpatkowy, przykrywamy następną warstwą herbatników. W między czasie roztapiamy w kąpieli wodnej ok 10 krówek a nawet więcej. Gdy się roztopią polać górna warstwę herbatników, wsadzić na jakiś czas do lodówki.

SMACZNEGO  






1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...