wtorek, 31 lipca 2012

Pierś z indyka w sosie pieczarkowym

Przepis znalazłam TU trochę go zmieniłam pod  nas, choć zastanawiam się czemu to się nie nazywa gulasz??
No nic w każdym razie wyszło  dobre :) wszyscy się zajadali a dziś pomocnikiem w kuchni był mąż.

Składniki:
- 60 dkg piersi z kurczaka (można dać też pierś z kurczaka co kto woli)
- 1 cebula
- 1,5 papryki
- 20 dkg pieczarek
- śmietana
- sól, pieprz
- przyprawa Warzywko Marsyl
- olej lub oliwa
- natka pietruszki


Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, cebulę pokroić w kostkę.Paprykę pokroić w kostkę lub w paski.Pierś z indyka pokroić w kostkę, posypać solą i pieprzem. Usmażyć na oleju bądź oliwie.Przełożyć do rondla.Na patelni podsmażyć pokrojone pieczarki z cebulą, lekko posolić.Podusić przez chwilę, dołożyć mięso, zalać wodą lub bulionem. Dołożyć paprykę, doprawić Warzywkiem do smaku i dusić aż mięso będzie miękkie.Zagęścić śmietaną. Przed podaniem posypać pokrojoną pietruszką.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...