piątek, 22 lutego 2013

Jajka z majonezem i posypką

Takie jajka można szybko przygotować i są smaczne. ja zaserwowałam je na urodzinach młodszej córki i wszyscy się nimi zajadali. Nie potrzeba wiele ot kilka jajek, majonez i posypka.
U mnie za posypkę posłużyły pomidory Bio czipsy i czarny pieprz.

Składniki :

  • kilka jajek
  • majonez kętrzyński
  • bio pomidory czipsy Royal Brand
  • czarny pieprz



Jajka gotujemy w osolonej wodzie. Po wystudzeniu obieramy, kroimy na połówki. Na każdą połówkę dajemy 1 łyżeczkę majonezu, posypujemy część jajek pieprze a drugą bio pomidorami czipsy.

Bio pomidory nadają inny smak przekąsce, są na tle jajek i majonezu lekko słodkawe. Ciekawe i smaczne połączenie.

3 komentarze:

  1. Majonez kętrzyński - najlepszy pod słońcem!:) Chyba pochodzimy z tego samego regionu;)? Blogerka z Bartoszyc pozdrawia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię jaja pod każdą postacią :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...