poniedziałek, 19 listopada 2012

Polewa czekoladowa

Miałam już "przyjemność " używać kupnych polew czekoladowych i przyrzekłam w końcu sobie nigdy więcej. Hmm te polewy to tylko z nazwy czekoladowe były w smaku oj lepiej nie pamiętać. Znalazłam kiedyś wspaniały przepis na polewę czekoladową własnej roboty no i to się nazywa polewa :) Wykonanie szybkie i proste a efekt końcowy smaczny.


Polewa czekoladowa
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1/2 szkl cukru
  • 2 łyżki wody
  • 3-4 łyżki kakao
Wszystkie składniki polewy rozpuścić i zagotować do uzyskania gęstej masy. 

Polewać ciasta, wafle ryżowe, torty i co dusza zapragnie.

Ja użyłam 
do polania ciasta z kaszy manny






Domowy Wyrób

2 komentarze:

  1. Uwielbiam podczas robienia takich polew wyjadać łyzeczką prosto z michy :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...