Masa truskawkowa
0,5 kg truskawek
1 szkl śmietanki 30%
1 galaretka truskawkowa
3 łyżki cukru lub do smaku
Bita śmietana
kubek śmietanki 30 %
cukier puder do smaku
Truskawki miksujemy z cukrem , śmietankę ubijamy na sztywno i łączymy razem. Galaretkę rozrabiamy w połowie wody z przepisu, Gdy ostygnie wlewamy do truskawek. Wsadzamy do lodówki by stężała, gdy już zacznie tężeć wylewamy na spód biszkoptowy.Śmietankę ubijamy przez chwilę, dodajemy cukier miksujemy do uzyskania bitej śmietany. Na górę dajemy bita śmietanę. W sumie nadaje się również na tort.
jakie ładne:)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, uwielbiam takie słodkości, ostatnio odkryłam w lidlu nową śmietankę do ubijania Pilos, jest pysznie mleczna.
OdpowiedzUsuńładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuję :D
OdpowiedzUsuń