sobota, 2 czerwca 2012

Ciasto z masą truskawkową i bitą śmietaną

Masa truskawkowa
0,5 kg truskawek
1 szkl śmietanki 30%
1 galaretka truskawkowa
3 łyżki cukru lub do smaku

Bita śmietana
kubek śmietanki 30 %
cukier puder do smaku

Truskawki miksujemy z cukrem , śmietankę ubijamy na sztywno i łączymy razem. Galaretkę rozrabiamy w połowie wody z przepisu, Gdy ostygnie  wlewamy do truskawek. Wsadzamy do lodówki by stężała, gdy już zacznie tężeć wylewamy na spód biszkoptowy.Śmietankę ubijamy przez chwilę, dodajemy cukier miksujemy do uzyskania bitej śmietany. Na górę dajemy bita śmietanę. W sumie nadaje się również na tort.







Truskawki 2012

3 komentarze:

  1. Wygląda pysznie, uwielbiam takie słodkości, ostatnio odkryłam w lidlu nową śmietankę do ubijania Pilos, jest pysznie mleczna.

    OdpowiedzUsuń
  2. ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuję :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...